Recoltarea ciupercilor se face prin desprinderea de substrat cu delicateţe, apucând de la bază întreg buchetul, se răsuceşte şi se trage. Se aşează în lăzi curate (preferabil din material plastic deoarece se curaţă mai uşor), astfel încât să nu se deterioreze pălăriile. După ce se culege întreaga recoltă, în altă încăpere se curăţă capetele picioarelor de resturi de substrat ramas prins de ciuperci. Se cântăresc şi se ambalează în pungi de polipropilenă sau în caserole învelite cu folie autoadezivă. Cel mai bine se păstrează în tăviţe din EPS (polistiren expandat), cu greutatea ciupercilor de 500 g, învelite cu folie alimentară (stretch). În pungi, de cele mai multe ori în timpul transportului, ciupercile se deteriorează, fărâmiţându-se. După recoltare, până la vânzare sau consum propriu, transportul şi depozitarea se fac la o temperatură cuprinsă între 2 si 4˚ C.
Dacă sunt pastrate la temperaturi ridicate, fiind foarte perisabile, pot produce consumatorului afecţiuni gastrointestinale grave (mai ales în sezonul călduros).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu