- Comparativ cu celelalte specii cultivate, se obţin mult mai uşor, au rezistenţă mai mare faţă de boli, dãunãtori şi variaţii mai mari de temperaturã, nu necesitã lucrãri costisitoare de cultivare şi întreţinere;
- Substratul nutritiv utilizat este exploatat la maximum de potenţial deoarece dupã un ciclu de culturã de aproximativ 2,5-3 luni poate fi refolosit în agriculturã, ca furaj pentru animale sau îngrãşãmânt pentru sol;
- Circulaţia fondurilor investite este rapidă dat fiind ciclul relativ scurt al acestei culturi;
- Ciupercile obţinute sunt un produs agro-alimentar liber de substanţe chimice, apreciat de consumatori tot timpul anului;
- În cazul cultivării cu tehnologie clasicã (la nivel gospodăresc), permite utilizarea cu maximum de randament a diferitelor amplasamente improprii altor scopuri (pivniţe, construcţii vechi, tuneluri, grajduri vechi, etc.), dupã o amenajare corespunzãtoare, insa nu foarte costisitoare;
- Cultura poate fi efectuată şi în solarii, magazii, boxe, verande, etc, daca se fac unele modificãri;
- Nu necesitã teren agricol şi poate fi executatã sezonier (tehnologia clasică, cu 1-2 cicluri pe an), dar şi cu tehnologie intensivã, “non stop“, pe tot parcursul anului;
- Profitul obţinut, raportat la suma investitã în cheltuieli de producţie, se situează între 50-100%.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu